Транспарентност нулта корупција за подобрување на изборниот систем

rt14042010.jpg 14.04.2010 Подобрувањето на изборниот систем во земјава беше централна тема на јавната дебата што ја организираше невладината организација Транспарентност нулта корупција (ТНК).

„Навистина претставува предизвик да се стави на маса една ваква тема. Со зголемената транспарентност ќе се намали тензијата во предизборните кампањи “, рече претседателката Слаѓана Тасева на почетокот на дебатата.