Колкав е партискиот багаж во независните институции

09.02.2014 Кој го контролира работењето на институциите и трошењето на парите на граѓаните? Зошто се кршат законите при нивните именувања и зошто Антикорупциската комисија го игнорира судирот на интереси? НОВА открива кој се седи во надзорните тела, колкави се нивните примиња, какви им се врските со кабинетите на премиреот и центрите на моќ и кои се луѓето кои извршуваат и по неколку функции одеднаш.