Тасева бара независна и меѓународна комисија да го истражи криминалот во МВР

Случајот со фалсификуваните пасоши покажува дека најавениот ветинг во полицијата треба да се забрза, вели претседателката на „Транспаренси Интернешнл – Македонија“, Слаѓана Тасева Слободанка Јовановска Не да се наградуваат тие што ја спроведоа акцијата околу фалсификуваните патни исправи давани на криминалци, туку да се спроведе темелна истрага, јавноста да биде запозната со сите детали и…