Инфраструктура на интегритет: Корупција и заложби за антикорупција на Западен Балкан

ИЗВЕШТАИТЕ ЈА НАГЛАСУВААТ ,,ОРГАНИЗИРАНАТА КОРУПЦИЈА” ВО ЗАПАДНИОТ БАЛКАН И ГО МЕРАТ НАПРЕДОКОТ ВО СПРОВЕДУВАЊЕ НА АНТИ-КОРУПЦИСКИ ЗАЛОЖБИ Два нови извештаи објавени денес, се дел од серијата „Инфраструктура на интегритет“ на Глобалната иницијатива, кои го разгледуваат феноменот на „организирана корупција“ на Западен Балкан и го мерат напредокот во спроведување на анти-корупциски заложби кои владите во регионот…

Онлајн истражување: „Промовирање на заеднички вредности низ Европа“

Во рамките на проектот „Промовирање на заеднички вредности низ Европа“ поддржан од Европската Унија преку програмата „Европа за граѓаните“, Транспаренси Интернешнл- Македонија спроведува кратко истражување во онлајн формат. Овој проект е имплементиран од Транпаренси Интернешнл – Македонија, Транспаренси Интернешнл – Унгарија, Асоцијација Експертски Форум од Романија и Косовскиот Демократски Институт. Кратки информации за проектот Основната…