SHPALLJE PËR ANGAZHIMIN E SHOQATAVE QYTETARE

05.12.2015 Transparency International – Maqedoni (TI-M) kërkon angazhimin e shoqatave të qytetarëve në nivel të Republikës së Maqedonisë, për zbatimin e projektit: “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe financimi i partive politike gjatë periudhës parazgjedhore dhe zgjedhore”, i financuar nga ana e Ambasadës së Mbretërisë së Hollandes në Republikën e Maqedonisë.    Projekti zbatohet në bashkëpunim me Qendrën për Analiza…

Прочитај повеќе
Lajme

Që të mbron fuqimëdhenjtë, shteti ka ngecur me falimentimin kriminel të “Medicinska plastika”

20.10.2015 Përballë Ligjit për mbrojtje të kallëzuesve të akteve kriminele, i cili është rezultat i negociatave të partive që janë në zhvillim, “Fokus” transmeton një artikull mbi atë që ju ndodh kallëzuesve të krimeve në këtë çast. Rasti me Rasti me drejtuesin e falimentimit nga Tetova, Miodrag Gjorgjeski, është një rast klasik si kallëzuesit, madje…

Прочитај повеќе
Lajme

Pasi nuk paguam reket prej 50.000 euro, Ministria e Bujqësisë na shkatërroi!

05.10.2015 Reketi në të cilin janë nënshkruar firmat, për të munduar të funksionojnë, me vite është një sekret publik. Ato do të “freskojnë” partinë, funksionarin lokal ose shtetërore, dhe pastaj do të vazhdojnë me punë. Ata, megjithatë, që do të kundërshtojnë dhe do të refuzojnë të paguajnë, përballohen me inspektime të pazakonshme, gjoba dhe shtypje,…

Прочитај повеќе
Lajme

Funksionarë policor kanë vjedhur nga MPB, nëpunësja që i ka denoncuar ka mbetur pa punë

17.07.2015 Praktika maqedonase shumë herë ka treguar që në vend të vjedhësit, fajtor është ai që e ka denoncuar. Kjo gjithsesi që përkujton situatën politiko-ligjore të momentit me audio-incizimet nga përgjimet. Zoran Zaev është përgjegjës që i ka materialet dhe që i publikon dhe për këtë dosja „Puç“ shtyhet nga institucionet shtetërore, por jo edhe…

Прочитај повеќе
Lajme

Apel i Platformës kundër korrupsionit

16.07.2015 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit edhe një herë drejton apel deri te Prokuroria publike, për veprim më efikas dhe më transparent mbi çështjet të cilat kanë të bëjnë me keqpërdorimet e cekura, veprimin e paligjshëm, korrupsionin dhe shkeljen e të drejtave të njeriut të cilat kanë të bëjnë me komunikimet e…

Прочитај повеќе
Lajme

AKUZAT DHE DËSHMITË PËR DISKRIMINIM POLITIK

08.07.2015 Ka më shumë se katër vite që Ligji për mbrojtje nga diskriminimi është miratuar në Maqedoni, por si duket ende gjendemi në nismat dhe nuk dimë ose nuk duam të mbrohemi.    Për këtë periudhë kohore asnjë institucion kompetent nuk ka arritur të sheh diskriminimin politik, ose më mirë, nuk ka guxuar ta sheh.  Të…

Прочитај повеќе
Lajme

Drejtësia e gjykatave për minatorët është më e thellë se gropat

09.04.2015 Shtatë minatorë vdiqën në minierën “Sasa” në vitet e fundit, por familjet e tyre nuk mund të vërtetojnë përgjegjësinë e minierës as nëpërmjet gjykatave, por duhet të  kënaqur vetëm me dëmshpërblimin në para. Ata janë të frikësuar për të marrë ndonjë hap tjetër  pasi që administrata e minierës ka ndërmend të shpërbën edhe sindikatën,…

Прочитај повеќе