Lajme

TI dhe TI-Maqedoni kërkojnë shtyrje të zgjedhjeve dhe dorëheqje të kryetarit të shtetit

Berlin/Shkup – 4 maj 2016 –Transparensi Interneshënëll , lëvizja globale kundër korrupsionit, dhe dega e saj në Maqedoni kërkojnë dorëheqjen e Kryetarit Gjorgje Ivanov dhe shtyrjen e zgjedhjeve të 5 qershorit derisa të pastrohet lista zgjedhore me qëllim që të kufizohet korrupsioni i përhapur që e paralizon vendin. Qytetarët e Maqedonisë kanë dalë në rrugë…

Прочитај повеќе
Lajme

Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor

 RAPORT PËR MUAJIN MARS 15.04.2016 Në suaza të projektit “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor” zbatuar nga Transparency International Maqedoni (TI-M) së bashku me Qendrën për analiza ekonomike (QAE), bashkëngjitur keni raportin për muajin mars të vitit 2016. raport_mujor_mars_2016

Прочитај повеќе

Reagim publik

Reagim publik kundër aktit të përgjithshëm për ndërprerje të të gjithë procedimeve penale kundër personave për të cilët ka procedim ose ekzistojnë dyshime për kryerje të veprave penale lidhur me krizën politike   14.04.2016 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit drejton reagim publik kundër vendimit të Kryetarit të Republikës së Maqedonisë për sjelljen…

Прочитај повеќе

Demant

13.04.2016 Shoqata Transparensi Interneshënëll Maqedoni demanton pretendimet e paraqitura në ueb portalin http://www.zhurnal.mk/, në artikullin e titulluar “Skandal: Ambasada e Mbretërisë së Holandës dhe Transparensi Interneshënëll diskriminojnë shqiptarët dhe mediat shqiptare në Maqedoni?!” publikuar më 12.04.2016 (autori i artikullit nuk është nënshkruar). Demantojmë se Shoqata Transparensi Interneshënëll Maqedoni diskriminon sipas çfarëdo baze në drejtimin ndaj…

Прочитај повеќе

THIRRJE DERI TE KOMISIONI SHTETËROR PËR PARANDALIMIN E KORRUPSIONIT QË TA RESPEKTOJË LIGJIN

12.04.2016 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit i bën thirrje publike Komisionit shtetëror për parandalimin e korrupsionit që ta respektojë Ligjin për parandalimin e korrupsionit në bazë të të cilit edhe është formuar. Zbatimi i ligjit është kompetencë dhe obligim i tij kryesor, me qëllim që të mbrohet interesi publik. Platforma e vlerëson…

Прочитај повеќе
Lajme

KUR DREJTËSIA UA KTHEN SHPINËN TË DREJTËVE

24.03.2016 Vëllai dhe motra Grana Bogdanovska  dhe Jovica Stoilkovski nga Kumanova janë gëzuar para 15 vitesh kur kanë kuptuar se janë trashëgimtarët të pronës së gjyshit në vlerë me një milionë euro.  Por kur kanë nisur procesin e denacionalizimit të pronës, kanë kuptuar se dikush që ka lidhje në Gjykatë por edhe në Komisionin për…

Прочитај повеќе
Lajme

Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor

RAPORT PËR MUAJIN SHKURT 19.02.2016 Në suaza të projektit “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor” zbatuar nga Transparency International Maqedoni (TI-M) së bashku me Qendrën për analiza ekonomike (QAE), bashkëngjitur keni raportin për muajin shkurt të vitit 2016. raport_mujor_shkurt_2016

Прочитај повеќе
Lajme

Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor

RAPORT PËR MUAJIN JANAR 19.02.2016 Në suaza të projektit “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor” zbatuar nga Transparency International Maqedoni (TI-M) së bashku me Qendrën për analiza ekonomike (QAE), bashkëngjitur keni raportin për muajin janar të vitit 2016. raport_mujor_janar_2016 Projekti është i përkrahur nga Ambasada e Mbretërisë së…

Прочитај повеќе