Lajme

Transparency International pikëllon për vdekjen e papritur i themeluesit e saj Xheremi Poup

30.08.2012 Transparency International  është pikëlluar thellësisht nga kalimin e papritur të Xheremi Poup, anëtar themelues dhe mendimtar  kryesor  i cili në shumë mënyra e  simbolizonte entuziazmin e lëvizjes sonë në luftën kundër korrupsionit. “Vdekja e  Xheremi Poup është një moment i zymtë për të gjithë në Transparency International. Shumë vite Xheremi Poup ka luajtur një rol…

Прочитај повеќе
Lajme

Gjykimi i menaxherëve të Maxhar Telekom-it shtyhet në kohë të pacaktuar

29.08.2012 Procesi gjyqësor në Nju Jork kundër tre drejtuesit  nga kompania telekomunikuese “Maxhar Telekom”(ish MATAV), janë të akuzuar  se kanë dhënë ryshfet politikanëve  në Maqedoni dhe Mali të Zi për të parandaluar konkurimi e këtyre tregëve, të hënën ishte shtyar për kohë të pacaktuar. Siq informojnë nga Gjykata e Qarkut Jugor në Nju Jork, seanca…

Прочитај повеќе
Lajme

TI: Politikanët askush s’mund t’i kontrollojë

25.06.2012 Me mospublikimin e Raportit të GREKO-s, organ ky i Komisionit Evropian për pengimin e korrupsionit Qeveria dëshmon se nuk ka vullnet politik për të kontrolluar se si financohen partitë, akuzoi Transparency International Maqedoni. Institucionet të cilat sipas funksionit të tyre duhet të kryejnë mbikëqyrje dhe kontroll, ndërsa sipas natyrës duhet të jenë të pavarura,…

Прочитај повеќе
Lajme

Dora e zgjatur e Qeverisë në furnizimet publike

05.06.2012 Furnizimet publike në Maqedoni janë tokë pjellore për keqpërdorime, ndërsa në to, nuk mungon dora e fshehtë e Qeverisë. Sipas raporteve të Entit shtetëror për revizion dhe vlerësimit të ekspertëve, mënyrat se si manipulohet me paratë publike janë të ndryshme: duke filluar nga Kontratat në katër sy me shtim të anekseve që shumëfish i…

Прочитај повеќе
Lajme

Liria e shtypit pakësohet në Evropën Juglindor

04.05.2012 Një rënie e konsiderueshme e lirisë së shtypit ndodhi në rajonin e Evropës Qendrore dhe Lindore / Euroazisë gjatë vitit 2011, tha vrojtuesi me qendër në SHBA Freedom House në një raport të martën (1 maj). Zona përfshin të 15 ish-republikat sovjetike, Republikën Çeke, Hungarinë, Poloninë, Sllovakinë dhe Slloveninë, plus nën shtetet e Ballkanit…

Прочитај повеќе

Zgjedhjen e kompanisë me menaxhim të mirë korrporativ për vitin 2010

09.11.2010 Organizata joqeveritare “Transparencë-Zero Korrupsion”, në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, në kuadër të aktiviteve për implementim të Deklaratës Zero tolerance për korupsion, ekipi i ekspertëve i përbërë prej përfaqësuesve të odave ekonomike, sektorit publik, profesorëve të universitetit dhe përfaqësuesve të mediumeve dhe sektorit joqeveritar, hartoi listë të…

Прочитај повеќе