Lajme

Aksioni policor „Metastazë“ ngjarja më e pastër, promotori ekonomik më i turbullt në prill

18.05.2010 Promotori ekonomik, i cili është paguar që të tërheq investime të huaja, në vend se për shtetin ka punuar për ndërmarrjen e vet private, është ngjarja më e turbullt në muajin prill. Ndërkohë aksioni policor „Metastazë“, në të cilin u arrestuan mbi 30 persona të dyshuar për aktivitete kriminale rreth dhënies së vendimeve për…

Прочитај повеќе
Lajme

Ilmi Selami kryetar i ri i Komisioni Antikorrupsion

25.03.2010 Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) sot në seancë të rregullt me pikë të vetme të rendit të ditës zgjodhi Ilmi Selamin kryetar të Komisionit. Selami është zgjedhur me katër vota “për” prej gjithsej shtatë votave, ndërsa kundërkandidat i tij ishte Zoran Dodovski.   “Të gjithë nga Komisioni janë të vetëdijshëm për sfidat…

Прочитај повеќе

Gjyqësia e korruptuar – ngjarja më e turbullt në janar

15.02.2010 Korrupsioni në gjyqësinë e Maqedonisë është ngjarja më e turbullt për muajin janar, pas çka vijon shpenzimi i parave evropiane nga ana e njeriut të parë të Agjencisë për programe arsimore evropiane. Kështu vendosën 17 kryeredaktorët e mediumeve të shtypit dhe ato elektronike, të cilët morën pjesë në anketën Pastër-Turbullt të agjencisë së lajmeve…

Прочитај повеќе

Mediat donatorë të partive, më e turbullta në vitin 2009

27.01.2010 Mediat si donatorët më të mëdhenj të partive politike në fushatat zgjedhore është ngjarja më e turbullt për vitin 2009, ndërsa më e pastër është vendimi i Gjykatës së Apelit që të pezullojë aktgjykimin me të cilin EVN-ja duhej t’i paguante ELEM-it 200 milionë euro. Kështu vendosën 17 kryeredaktorët e mediumeve elektronike dhe të…

Прочитај повеќе

Video-incizimet e Hagës më të turbullta në nëntor

11.12.2009 Emetimi televiziv i video materialit me rrëfimin e ish-ministrit të Punëve të Brendshme Lube Boshkoski para hetuesve të Hagës, në kundërshtim me rregullat e Gjykatës së Hagës, është ngjarja më e turbullt në nëntor. Emetimi publik i incizimeve, që u bë arsyje për përplasje politike, fitoi 11 vota “të turbullta” në anketën “Pastër –…

Прочитај повеќе

Ftese per pjesemarrje ne zgjedhjen e kompanisë me menaxhim të mirë korrporativ per vitin 2009

25.11.2009 Organizata joqeveritare “Transparencë-Zero Korrupsion”, ne bashkepunim me Oden Ekonomike te Maqedonise dhe Oden Ekonomike te Maqedonise Veri-Perendimore në kuadër të aktiviteteve për implementimin e Deklaratës Zero tolerancë për korrupsionin ekipa e eksperteve i perbere nga perfaqesues te odave ekonomike,sektori publik ,profesor univerzitar dhe perfaqesues nga mediat dhe sektorit joqeveritar pergaditen nji list te kriteriumeve…

Прочитај повеќе
Lajme

Maqedonia e ranguar në vendin e 71-të, sipas indeksit të perceptimit të korrupsionit

17.11.2009 “Transparensi interneshënël” këtë vit e rangoi Maqedoninë në vendin e 71-të, sipas indeksit të perceptimit të korrupsionit me 3,8 pika indeksi. Me rangimin e sivjemë Maqedonia shënon zhvendosje për 0,2 pika indeksi, respektivisht për një vend në krahasim me vitin e kaluar kur ishte në vendin e 72-të me 3,6 pika indeksi. Vendin e sivjemë të…

Прочитај повеќе