Lajme

Sipas Transparensi Interneshënëll-Maqedoni në qershor më shumë raste “të turbullta” se sa të “qarta”

Transparensi Interneshënëll-Maqedoni pas ndjekjes së rasteve dhe veprimeve lidhur me sjellet korruptuese dhe luftën kundër korrupsionit i kumtoi rastet aktuale për qershorin e vitit 2024, “të turbullta” dhe “të qarta”. Transparensi Interneshënëll-Maqedoni pas ndjekjes së rasteve dhe veprimeve lidhur me sjellet korruptuese dhe luftën kundër korrupsionit i kumtoi rastet aktuale për qershorin e vitit 2024,…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Lënda: Reagim ndaj mungesës së procesit konsultativ për ndryshimin e Ligjit sistematik për organizimin dhe punën e organeve të administratës shtetërore

Drejtuar: Afrim Gashi, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut   Lënda: Reagim ndaj mungesës së procesit konsultativ për ndryshimin e Ligjit sistematik për organizimin dhe punën e organeve të administratës shtetërore   Platforma e organizatave të shoqërisë civile për luftë kundër korrupsionit reagon ndaj Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

“Transparency Internacional”: Nivel i lartë i korrupsionit në Maqedoninë e Veriut

Sipas raportit të organizatës Transparensy International – Maqedoni, si ngjarje “të turbullta” janë shënuar vërejtjet nga raporti i Departamentit të Shtetit të SHBA-së  për korrupsion serioz qeveritar dhe avancime politike në gjyqësor dhe prokurori. Në raport është përmendur edhe vlerësimi nga Fridom Haus për kthim prapa në sundimin e drejtësisë dhe luftës kundër korrupsionit në…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Qeveria mori vendim për krijimin e Këshillit për monitorimin e zbatimit të Strategjisë Zhvillimore Sektoriale për Drejtësi 2024-2028

Qeveria në seancën e sotme ka marrë vendim për krijimin e Këshillit për monitorimin e zbatimit të Strategjisë Zhvillimore Sektoriale për Drejtësi (2024-2028). Këshilli është krijuar me qëllim të sigurimit të vazhdimësisë së praktikës së mëparshme për monitorimin e reformave në gjyqësor. Siç dihet, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e mbajtur…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Maqedonia e Veriut në të njëjtën pozitë me Moldavinë dhe Kubën për korrupsionin

Në Maqedoninë e Veriut korrupsioni është ende në nivel shumë të lartë dhe nuk ka përmirësim real në punën e shumicës së institucioneve që duhet të jenë në krye të luftës kundër korrupsionit, deklaroi kryetari i organizatës “Transparency International Macedonia” Bllagoja Pandovski gjatë prezentimit të rezultateve të indeksit të Perceptimeve të Korrupsionit për vitin 2023. …

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Antikorrupsioni, revizioni dhe Avokati i Popullit me rezultatet më të mira në raport me integritetin, transparencën dhe llogaridhënien

Sipas raportit të “Transparency International” Maqedoni (TI), institucionet me integritet më të lartë janë Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KShPK), Enti Shtetëror për Revizion dhe Avokati i Popullit, gjegjësisht Ombudsmani. Të radhitur më poshtë ndodhen prokuroria, ndërmarrjet publike, sektori i biznesit dhe gjyqësori, raporton Portalb.mk. Këto ishin gjetjet kryesore të prezantimit të sotëm të raportit…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Joveskit i kërkohet dorëheqja, Kovaçevski beson se kryeprokurori është profesionist

Ljubomir Joveskit po i kërkohet dorëheqja nga pozita e kryeprokurorit publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Këtë sot e ka theksuar Platforma e organizatave civile për luftë kundër korrupsionit, të cilët theksojnë se hetimi i prokurorit publik për zjarrin në spitalin modular në Tetovë nuk është i plotë dhe nuk vlerëson sa duhet konkluzionet…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Platforma për anti-korrupsion: Ekzistojnë dyshime për veprim joprofesional nga Prokuroria për zjarrin në spitalin modular në Tetovë

Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit thekson se pas dokumentarit të IRL për zjarrin në spitalin modular në Tetovë, ekzistojnë dyshime për veprim joprofesional nga Prokuroria Themelore në lidhje me këtë rast. Nga kjo Platformë thonë se dyshimet janë rritur edhe pas faktit që Prokuroria për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Platforma e Organizatave të Shoqërisë Civile për Luftë Kundër Korrupsionit kërkoi dorëheqjen e Ljubomir Joveskit

Platforma e Organizatave të Shoqërisë Civile për Luftë Kundër Korrupsionit sot në konferencë për shtyp reagoi për rastin e zjarrit në spitalin modular, duke i bërë kërkesë zyrtare Ljubomir Joveski të japë dorëheqje nga funksioni Prokuror Publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, raporton Portalb.mk. “Duke marrë parasysh veprimin e Prokurorisë Publike në lidhje me…

Lexoni përmbajtjen