Lajme

Pa luftë të vërtetë kundër korrupsionit në RMV e Shqipëri, nuk ka mundësi për aderim në BE

Shefkije Alasani Një nga kriteret e anëtarësimit në Bashkimin Evropian është çrrënjosja e korrupsionit. Por, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria fqinje në raportet ndërkombëtare kanë marrë një sërë kritikash për luftën ndaj këtij fenomeni negativ. Disa madje theksojnë se RMV-ja dhe Shqipëria në vend të progresit kanë pasur regres. Ekspertët vlerësojnë se shkaku kryesor për luftën e…

Прочитај повеќе
Lajme

Korrupsioni i lartë dhe hartimi i ligjeve sipas nevojës në Republikën e Maqedonisë së veruit

Ky raport është pjesë e projektit të financuar nga BE Dhënia fund e korrupsionit e pandëshkueshmërisë për korrupsionin e lartë në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi. Bashkarisht me kolegët nga kapitujt nacional të Transparency International në rajon, ne synojmë që të informojmë diskutimin për kapjen e shtetit, nivelin e lartë të korrupsionit, dhe ligjet e përshtatura…

Прочитај повеќе

Raporti i Iniciativës Globale “Tentakulat e Krimit Ndërkombëtar”

24.07.2020 Iniciativa Globale kundër Krimit të Organizuar Ndërkombëtar (Global Initiative against Transnational Organized Crime –  GI-TOC) publikoi një raport me titullin Tentakulat e Krimit Ndërkombëtar që identifikon dhe analizon zona problematike të krimit të organizuar nëpër botë ku zhvillojnë aktivitetet e tyre grupe kriminale nga vende të Ballkanit perëndimor. Ndonëse Ballkani perëndimor shpesh portretizohet si…

Прочитај повеќе
Lajme

INFORMATOR ALARMON PËR KRIM MILIONËSH

Qeveria harxhoi mbi 4 milionë euro që ta humbë “Agropllod”?! 21.10.2016 Kompania “Agropllod” ishte temë e interesit publik kur u krye privatizimi i saj në vitin 2006. Qeveria e LSDM-së e shiti, kurse partia tjetër në pushtet VMRO-DPMNE e kontestoi dhe e anuloi shitjen. E pastaj, në vend që të mbajë kompaninë, harxhoi miliona nga…

Прочитај повеќе
Lajme

“KALLËZUESIT“ E VENDIT DËSHMOJNË NË BRUKSEL

OLAF heton nëse funksionarë maqedonas kanë marrë mitë për „Aktor“? 06.06.2016 Derisa Prokuroria për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit dy vjet mendohet nëse duhet të nisë hetim për rastin me ndërtimin e autostradë Demir Kapi-Smokvicë, për shkak të dyshimit për korrupsion, që peshon disa milionë euro, institucioni evropian OLAF e morri punën në…

Прочитај повеќе
Lajme

Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor

RAPORT PËR MUAJIN PRILL 16.05.2016 Në suaza të projektit “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor” zbatuar nga Transparency International Maqedoni (TI-M) së bashku me Qendrën për analiza ekonomike (QAE), bashkëngjitur keni raportin për muajin prill të vitit 2016. raport_mujor_prill_2016

Прочитај повеќе