Lajme

Paraqit korrupsion edhe si aplikacion iOS

11.03.2013 Projekti “Paraqit  korrupsion” i cili zbatohet nga ana e organizatorëve Transparency International – Maqedoni dhe Qendra për marrëdhënie ndërkombëtare nga Uashingtoni e aktivizoi aplikacionin e saj mobil për iOS Aplikacioni u mundëson përdoruesve t’i paraqesin rastet e korrupsionit, të selektojnë kategori, lokacione ose t’i lexojnë parashtresave e vendosura në këtë faqe. Ky aplikacion është…

Прочитај повеќе
Lajme

Tryeza e rrumbullake “Qytetarët në luftën kundër korrupsionit”- Stip

Më  04.03.2013 në Shtip,  Transparency International – Maqedoni  ka mbajtur një Tryezë të rrumbullakët me temë:  “Qytetarët kundër korrupsionit”.  Në ngjarjen ishin të ftuar  personat përgjegjës  të  përcaktuar për bashkëpunimin  nga institucionet e nivelit lokal dhe rajonal, qytetarët e komunës së Shtipit dhe rajoni më të gjerë. Me fjalimin kryesor  Kryetraja e Transparency International – Maqedoni  Dr Sllagjana Taseva e ka hapur ngjarjen,  që ishte ndjekur me një prezantim…

Прочитај повеќе
Lajme

Qytetarët paraqesin korrupsionin !

08.02.2013 “Transparency Internacional” ka një vit që ka filluar projektin “Lajmëro korrupsionin” tërhiqe vijën e kuqe, ku përmes ueb faqes www.prijavikorupcija.org qytetarët mund vet të ndihmojnë në luftën kundër korrupsionit. Deri tani janë pranuar 199 paraqitje valide kudër korrupsionit në kategori të ndryshme. Sipas sekretarit gjeneral të Transparency Internacional, Metodi Zajkov qytetarët më shesh ankohen nga…

Прочитај повеќе
Lajme

Donacionet e partive, ESHR në shërbim të BDI?

29.01.2013 Problemi me jo-transparencën e donacioneve të dedikuara Bashkimit Demokratik për Integrim qëndron në mos-publikimin e dokumentacionit të plotë në ueb-sajtin e Entit shtetëror për revizion (ESHR). Kështu thonë nga BDI pasi që në këtë ueb-sajt u gjend një dokument në të cilin ndërmarrjet publike, institucionet shtetërore dhe komunat rezultojnë të jenë financues të BDI-së…

Прочитај повеќе
Lajme

Maqedonia pjesërisht e lirë

17.01.2013 Maqedonia edhe këtë vit radhitet në mesin e vendeve pjesërisht të lira sa i përket kufizimit të respektimit të lirive politike dhe atyre civile. Kështu flasin të dhënat nga raporti më i ri i organizatës joqeveritare ‘Freedom House’. FIW 2013 Booklet (1) Në këtë grup bëjnë pjesë gjithsej 58 shtete në mesin e të…

Прочитај повеќе
Lajme

Shënohet 9 dhjetori – Dita ndërkombëtare për luftë kundër korrupsionit

Shkup, 7 dhjetor 2012 (MIA) – Me konferencën në të cilën për herë të parë në një tryezë u ulën përfaqësues të Komisionit shtetëror për parandalim të korrupsionit, të sektorit joqeveritar, të Ministrisë së Drejtësisë, sektorit privat dhe organizatave ndërkombëtare OSBE dhe UNDP, sot u shënua Dita ndërkombëtare për luftë kundër korrupsionit, 9 dhjetori. Maqedonia,…

Прочитај повеќе