Lajme

Funksionarë policor kanë vjedhur nga MPB, nëpunësja që i ka denoncuar ka mbetur pa punë

17.07.2015 Praktika maqedonase shumë herë ka treguar që në vend të vjedhësit, fajtor është ai që e ka denoncuar. Kjo gjithsesi që përkujton situatën politiko-ligjore të momentit me audio-incizimet nga përgjimet. Zoran Zaev është përgjegjës që i ka materialet dhe që i publikon dhe për këtë dosja „Puç“ shtyhet nga institucionet shtetërore, por jo edhe…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Apel i Platformës kundër korrupsionit

16.07.2015 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit edhe një herë drejton apel deri te Prokuroria publike, për veprim më efikas dhe më transparent mbi çështjet të cilat kanë të bëjnë me keqpërdorimet e cekura, veprimin e paligjshëm, korrupsionin dhe shkeljen e të drejtave të njeriut të cilat kanë të bëjnë me komunikimet e…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

AKUZAT DHE DËSHMITË PËR DISKRIMINIM POLITIK

08.07.2015 Ka më shumë se katër vite që Ligji për mbrojtje nga diskriminimi është miratuar në Maqedoni, por si duket ende gjendemi në nismat dhe nuk dimë ose nuk duam të mbrohemi.    Për këtë periudhë kohore asnjë institucion kompetent nuk ka arritur të sheh diskriminimin politik, ose më mirë, nuk ka guxuar ta sheh.  Të…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

NË KËRKIM TË PARAVE TË BAKRIT

16.02.2015 Rasti me punëtorët e “Rade Konçar – servisim dhe riparim i produkteve elektrike SHPK” është një shembull klasik se si shteti nuk i mbron denoncuesit e krimeve,  gjegjësisht në vend që t’i mbrojnë ato, dhe të ndjek penalisht të denoncuarit, shteti  heshtur, ndërsa punëtorët pasi që kanë denoncuar krimin në institucionet përkatëse, ata kanë…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

DËSHMI PËR MANIPULIME GJATË PAGESËS SË REGRESIT VJETOR

Shteti fitoi 4.000.000 euro nga K-15 kurse shumë punëtorë mbetën me xhepat boshë. Pas pagesës për regresin për pushim vjetor ose K-15, si duket të kënaqur janë të gjithë përveç punëtorët për të cilët ishte paraparë kjo pagesë. Një pjesë prej tyre tregojnë se punëdhënësit i kanë detyruar të kthejnë paratë nëse duan të ruajnë…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Projekt – Monitorimi i shpenzimeve të buxheteve dhe të partive politike gjatë në periudhën parazgjed

14.01.2015 Në konferencën e sotshme për shtyp u prezantua projekti “Monitorimi i shpenzimeve të buxheteve dhe të partive politike në periudhën parazgjedhore dhe gjatë zgjedhjeve” zbatuar nga Transparency International – Maqedoni (TI -M), së bashku me Qendrën për Analiza Ekonomike (QAE), mbështetur Ambasada e Holandës. Si shtojcë keni prezantimin nga konferenca për shtyp dhe raportin…

Lexoni përmbajtjen