Lajme

Punëtori me temë “Guxo – Lajmëro korrupsion”

25.03.2014 TI – Maqedoni me datë 24 mars 2014 në Shtëpin e ARM-së – Tetovë mbajti punëtori me temë ‘’Guxo – Lajmëro korrupsion’’ , si pjesë e aktiviteteve të cilat realizohen në kuadër të projektit ‘’Qendra për këshillë dhe ndihmë juridike në Shkup, Tetovë dhe Shtip’’ e përkrahur nga Ambasada e Mbretërisë Holandeze në Republikën…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Indeksi për perceptimin e korrupsionit në vitin 2013

03.12.2013 ,,Korrupsioni edhe më tej mbetet një problem me prioritet të lartë për Republikën e Maqedonisë. Rezultati i këtij vitit të Indeksit për perceptimin e korrupsionit është pothuajse identik me rezultatin e vitit të kaluar (43: 44 pikë indeksi) dhe tregon se ekziston një ngadalësim në përmirsimin  e gjendjes në këtë sferë. Është e qartë se aktivitetet…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Punëtori në temën: ,, Qytetarët në luftë kundër korrupcionit’’

10.07.2013 Me datë 10.07.2013 në Tetovë Transparency International – Maqedoni mbajti Punëtori në temën: ,, Qytetarët në luftë kundër korrupcionit.’’ Në këtë ngjarje ishin të ftuar ES Mariet Shurman (Marriët Schuurman) Ambasadorja e Mbretërisë Holandeze në Republikën e Maqedonisë, Kryetarja e Komunës së Tetovës d-r Teuta Arifi, Gjykatës të Gjygjit themelor të Tetovës, Avokat, Kryeshefi…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

‘’Qytetarët në luftë kundër korrupcionit’’- Tryezë e rrumbullakët në Shtip

26.06.2013 Transparensi Interneshënëll – Maqedoni organizoi tryezë të rrumbullakët  në temën:‘’Qytetarët në luftë kundër korrupcionit’’ e cila u mbajtë në 26.06.2013 në Shtip në Hotel  Oaza. Fjalim hyrës në këtë ngjarje mbajti  D-r Sllagjana Taseva, Kryetare e Transparensi Interneshënëll  – Maqedoni,  si dhe Kryetari i Komunës së Shtipit M-r Ilço Zahariev. Në vazhdim pasoi prezentimi i…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Afera Telekom: Implikimet në Maqedoni

22.04.2013 Korrupsioni është një dukuri që prek pothuajse çdo pore të pushteteve në botë, të cilat në bazë të lehtësirave të krijuara për kompani të ndryshme dhe shërbime të ofruara nga ana e qeverive, përfitohen shuma të mëdha parash. Ndoshta është kjo lidhja simbiozë, që e bën korrupsionin të pashmangshëm edhe në Maqedoni. Shtëpia juridike…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Paraqit korrupsion edhe si aplikacion iOS

11.03.2013 Projekti “Paraqit  korrupsion” i cili zbatohet nga ana e organizatorëve Transparency International – Maqedoni dhe Qendra për marrëdhënie ndërkombëtare nga Uashingtoni e aktivizoi aplikacionin e saj mobil për iOS Aplikacioni u mundëson përdoruesve t’i paraqesin rastet e korrupsionit, të selektojnë kategori, lokacione ose t’i lexojnë parashtresave e vendosura në këtë faqe. Ky aplikacion është…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Tryeza e rrumbullake “Qytetarët në luftën kundër korrupsionit”- Stip

Më  04.03.2013 në Shtip,  Transparency International – Maqedoni  ka mbajtur një Tryezë të rrumbullakët me temë:  “Qytetarët kundër korrupsionit”.  Në ngjarjen ishin të ftuar  personat përgjegjës  të  përcaktuar për bashkëpunimin  nga institucionet e nivelit lokal dhe rajonal, qytetarët e komunës së Shtipit dhe rajoni më të gjerë. Me fjalimin kryesor  Kryetraja e Transparency International – Maqedoni  Dr Sllagjana Taseva e ka hapur ngjarjen,  që ishte ndjekur me një prezantim…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Qytetarët paraqesin korrupsionin !

08.02.2013 “Transparency Internacional” ka një vit që ka filluar projektin “Lajmëro korrupsionin” tërhiqe vijën e kuqe, ku përmes ueb faqes www.prijavikorupcija.org qytetarët mund vet të ndihmojnë në luftën kundër korrupsionit. Deri tani janë pranuar 199 paraqitje valide kudër korrupsionit në kategori të ndryshme. Sipas sekretarit gjeneral të Transparency Internacional, Metodi Zajkov qytetarët më shesh ankohen nga…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Freedom House: ‘Maqedonia e fundit në rajon

Sipas Freedom House, Maqedonia thuhet se ka shënuar ulje të madhe. Në tabelën e radhitjes së vendeve të anketuara, Serbia së bashku me Malin e Zi hyjnë në vendin e 75-të, Kroacia në të 83-tin, Bosnjë-Hercegovina në të 95-in, Kosova në vendin e 97, Shqipëria në vendin e 107 si dhe Maqedonia e fundit në…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Donacionet e partive, ESHR në shërbim të BDI?

29.01.2013 Problemi me jo-transparencën e donacioneve të dedikuara Bashkimit Demokratik për Integrim qëndron në mos-publikimin e dokumentacionit të plotë në ueb-sajtin e Entit shtetëror për revizion (ESHR). Kështu thonë nga BDI pasi që në këtë ueb-sajt u gjend një dokument në të cilin ndërmarrjet publike, institucionet shtetërore dhe komunat rezultojnë të jenë financues të BDI-së…

Lexoni përmbajtjen