Lajme

Dora e zgjatur e Qeverisë në furnizimet publike

05.06.2012 Furnizimet publike në Maqedoni janë tokë pjellore për keqpërdorime, ndërsa në to, nuk mungon dora e fshehtë e Qeverisë. Sipas raporteve të Entit shtetëror për revizion dhe vlerësimit të ekspertëve, mënyrat se si manipulohet me paratë publike janë të ndryshme: duke filluar nga Kontratat në katër sy me shtim të anekseve që shumëfish i…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Liria e shtypit pakësohet në Evropën Juglindor

04.05.2012 Një rënie e konsiderueshme e lirisë së shtypit ndodhi në rajonin e Evropës Qendrore dhe Lindore / Euroazisë gjatë vitit 2011, tha vrojtuesi me qendër në SHBA Freedom House në një raport të martën (1 maj). Zona përfshin të 15 ish-republikat sovjetike, Republikën Çeke, Hungarinë, Poloninë, Sllovakinë dhe Slloveninë, plus nën shtetet e Ballkanit…

Lexoni përmbajtjen

Zgjedhjen e kompanisë me menaxhim të mirë korrporativ për vitin 2010

09.11.2010 Organizata joqeveritare “Transparencë-Zero Korrupsion”, në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Maqedonisë dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perëndimore, në kuadër të aktiviteve për implementim të Deklaratës Zero tolerance për korupsion, ekipi i ekspertëve i përbërë prej përfaqësuesve të odave ekonomike, sektorit publik, profesorëve të universitetit dhe përfaqësuesve të mediumeve dhe sektorit joqeveritar, hartoi listë të…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Aksioni policor „Metastazë“ ngjarja më e pastër, promotori ekonomik më i turbullt në prill

18.05.2010 Promotori ekonomik, i cili është paguar që të tërheq investime të huaja, në vend se për shtetin ka punuar për ndërmarrjen e vet private, është ngjarja më e turbullt në muajin prill. Ndërkohë aksioni policor „Metastazë“, në të cilin u arrestuan mbi 30 persona të dyshuar për aktivitete kriminale rreth dhënies së vendimeve për…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Ilmi Selami kryetar i ri i Komisioni Antikorrupsion

25.03.2010 Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) sot në seancë të rregullt me pikë të vetme të rendit të ditës zgjodhi Ilmi Selamin kryetar të Komisionit. Selami është zgjedhur me katër vota “për” prej gjithsej shtatë votave, ndërsa kundërkandidat i tij ishte Zoran Dodovski.   “Të gjithë nga Komisioni janë të vetëdijshëm për sfidat…

Lexoni përmbajtjen

Agonia e klinikave në shtet ngjarja më e turbullt në muajin shkurt

22.03.2010 Pacientë të qyteteve tjera në shtet për intervenime banale, si fshikës e bllokuar, gëlltitje të tre hapave të leksiliumit apo, nga ana tjetër, operacion të zorrës së verbër, për çdo ditë nisen drejt klinikave të Shkupit. Me riudhëzimin e personit të sëmurë humbet kohë e çmueshme për shërim, siç ishte rasti me pacientin Dushko…

Lexoni përmbajtjen

Gjyqësia e korruptuar – ngjarja më e turbullt në janar

15.02.2010 Korrupsioni në gjyqësinë e Maqedonisë është ngjarja më e turbullt për muajin janar, pas çka vijon shpenzimi i parave evropiane nga ana e njeriut të parë të Agjencisë për programe arsimore evropiane. Kështu vendosën 17 kryeredaktorët e mediumeve të shtypit dhe ato elektronike, të cilët morën pjesë në anketën Pastër-Turbullt të agjencisë së lajmeve…

Lexoni përmbajtjen