THIRRJE DERI TE KOMISIONI SHTETËROR PËR PARANDALIMIN E KORRUPSIONIT QË TA RESPEKTOJË LIGJIN

12.04.2016 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit i bën thirrje publike Komisionit shtetëror për parandalimin e korrupsionit që ta respektojë Ligjin për parandalimin e korrupsionit në bazë të të cilit edhe është formuar. Zbatimi i ligjit është kompetencë dhe obligim i tij kryesor, me qëllim që të mbrohet interesi publik. Platforma e vlerëson…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

KUR DREJTËSIA UA KTHEN SHPINËN TË DREJTËVE

24.03.2016 Vëllai dhe motra Grana Bogdanovska  dhe Jovica Stoilkovski nga Kumanova janë gëzuar para 15 vitesh kur kanë kuptuar se janë trashëgimtarët të pronës së gjyshit në vlerë me një milionë euro.  Por kur kanë nisur procesin e denacionalizimit të pronës, kanë kuptuar se dikush që ka lidhje në Gjykatë por edhe në Komisionin për…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor

RAPORT PËR MUAJIN JANAR 19.02.2016 Në suaza të projektit “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe të partive politike në procesin parazgjedhor dhe zgjedhor” zbatuar nga Transparency International Maqedoni (TI-M) së bashku me Qendrën për analiza ekonomike (QAE), bashkëngjitur keni raportin për muajin janar të vitit 2016. raport_mujor_janar_2016 Projekti është i përkrahur nga Ambasada e Mbretërisë së…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Ministria e Drejtësisë i hesht “kallëzuesit”?

 01.02.2016 Prej një kohe të caktuar, Maqedonia mund të lavdërohet me risinë Ligjin për Mbrojtje të Kallëzuesve, që në një mënyrë të qartë tregon vullnetin e shtetit të përforcojë luftën kundër korrupsionit dhe punës së paligjshme sepse më në fund ju ofrohet mbrojtje të atyre që do të marrin guximin dhe do të paraqesin. Megjithatë,…

Lexoni përmbajtjen

SHPALLJE PËR ANGAZHIMIN E SHOQATAVE QYTETARE

05.12.2015 Transparency International – Maqedoni (TI-M) kërkon angazhimin e shoqatave të qytetarëve në nivel të Republikës së Maqedonisë, për zbatimin e projektit: “Monitorim i shpenzimeve buxhetore dhe financimi i partive politike gjatë periudhës parazgjedhore dhe zgjedhore”, i financuar nga ana e Ambasadës së Mbretërisë së Hollandes në Republikën e Maqedonisë.    Projekti zbatohet në bashkëpunim me Qendrën për Analiza…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

VJEDHËSIT E DRUNJËVE SHKRETOJNË ME AMIN TË PYLLTARËVE

14.11.2015 Në jehonën e sezonit për ngrohje, çdoherë aktualizohet problemi me mafien pyjore. Atëherë sërish bëhen të dukshëm vjedhësit e drunjëve që veprojnë nëpër pyjet dhe magazinat private të mbushura plot me drunj të shtrenjtë, ndërsa nga ana tjetër qëndrojnë magazinat e zbrazura të NP “Makedonski Shumi, ku zyrat “pëlcasin” nga numri i tepër i…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Që të mbron fuqimëdhenjtë, shteti ka ngecur me falimentimin kriminel të “Medicinska plastika”

20.10.2015 Përballë Ligjit për mbrojtje të kallëzuesve të akteve kriminele, i cili është rezultat i negociatave të partive që janë në zhvillim, “Fokus” transmeton një artikull mbi atë që ju ndodh kallëzuesve të krimeve në këtë çast. Rasti me Rasti me drejtuesin e falimentimit nga Tetova, Miodrag Gjorgjeski, është një rast klasik si kallëzuesit, madje…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Pasi nuk paguam reket prej 50.000 euro, Ministria e Bujqësisë na shkatërroi!

05.10.2015 Reketi në të cilin janë nënshkruar firmat, për të munduar të funksionojnë, me vite është një sekret publik. Ato do të “freskojnë” partinë, funksionarin lokal ose shtetërore, dhe pastaj do të vazhdojnë me punë. Ata, megjithatë, që do të kundërshtojnë dhe do të refuzojnë të paguajnë, përballohen me inspektime të pazakonshme, gjoba dhe shtypje,…

Lexoni përmbajtjen