Lajme

Maqedonia pjesërisht e lirë

17.01.2013 Maqedonia edhe këtë vit radhitet në mesin e vendeve pjesërisht të lira sa i përket kufizimit të respektimit të lirive politike dhe atyre civile. Kështu flasin të dhënat nga raporti më i ri i organizatës joqeveritare ‘Freedom House’. FIW 2013 Booklet (1) Në këtë grup bëjnë pjesë gjithsej 58 shtete në mesin e të…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Shënohet 9 dhjetori – Dita ndërkombëtare për luftë kundër korrupsionit

Shkup, 7 dhjetor 2012 (MIA) – Me konferencën në të cilën për herë të parë në një tryezë u ulën përfaqësues të Komisionit shtetëror për parandalim të korrupsionit, të sektorit joqeveritar, të Ministrisë së Drejtësisë, sektorit privat dhe organizatave ndërkombëtare OSBE dhe UNDP, sot u shënua Dita ndërkombëtare për luftë kundër korrupsionit, 9 dhjetori. Maqedonia,…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Tryeza Rrumbulake ” Qytetaret luftes kunder korrupsionit”

Tetovë, 06.12.2012  “Qytetarët  luftës kundër korrupsionit” Zyra e qendrës rajonale për këshilla dhe ndihmë juridike (ALAC) Transparency International Macedonia  në Tetovë  më datën  06.12.2012,  kanë organizuar Tryeza rrumbullake: “Qytetarët luftës kundër korrupsionit”, e cila u mbajt në sallën e  komunës në Tetovë. Qytetarët e Tetovës dhe përfaqësues të institucioneve të Pollogut  me fjalimet e tyre ua drejtua Prof. D-r  Sllagjana Taseva Kryetarja e Transparency International  dhe Kryetari Bashkie i Tetovës Prof. D-r. Sadi Bexheti. Dr…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Korrupsioni në Maqedoni: Prijnë gjykatat dhe administrata

Maqedonia ka ende shumë punë për të bërë sa i përket luftës kundër korrupsionit, ka deklaruar kryetarja e organizatës joqeveritare Transparency International – Maqedoni, Sllagjana Taseva, menjëherë pas publikimit të Indeksit të Perceptimit të korrupsionit për vitin 2012, ku Maqedonia radhitet në vendin e 69 –të, nga gjithsej 176 vende, me 43 pikë. “Mendoj se…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Prezantimi i hulumtimit për perceptimin e qytetarëve për korrupsionin në sektorin e medias dhe sh

29.11.2012 Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, në bashkëpunim me Transparency International – Maqedoni dhe me  përkrahjen e Misionit të OSBE-së në Shkup, kanë  organizuar një Debat Publik me temë “Prezantimi i rezultateve të një sondazhi mbi korrupsionin në media dhe shoqërisë civile” Ky sondazh është e pergatitur nga Agjencia  Rating,  e cila tregon se…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Konferenca me e madhe ne bote kundër korrupsionit do të mbahet në Brazilia, më 07-10 Nëntor

Bienalja Ndërkombëtare Kunder Korrupsionit, tani në edicionin e saj të 15-të do të zvillohet nga 07-10 nëntor në Brazilia. Ekspertet kryesorë nga të gjitha disciplina lidhur  me luftën kundër korrupsionit do të diskutojnë në mbi 50 punëtori dhe seanca plenare për të zgjedhin mënyra më të mirë për luftën kundër korrupsionit në pesë fusha kryesore:…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

OSBE, konferencë për parandalimin e korrupsionit

Shkup, 5 nëntor –  Misioni i OSBE-së në Shkup në bashkëpunim me Komisionin Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit dhe Transparency International – Maqedoni organizon konferencë dy-ditore mbi sistemin e integritetit dhe politikat parandaluese anti-korrupsion. Qëllimi i këtij aktiviteti është të paraqesë dhe shkëmbejë përvojat lidhur me modelet e ndryshme legjislative në zbatimin e konceptit të…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

TI-Maqedonia sot ka hapur zyrën e tretë në Shtip

05.11.2012 Sot në Shtip ka filluar me punën zyra e Transparency International-Maqedoni në të cilën do të funksionojë Qendra për këshillë dhe ndihmë juridike  (ALAC). Kjo zyrë dhe me zyrën në Tetovë  që ishte  e hapur më 15.10.2012 zbatohet nga ana e TI-Maqedoni dhe ka përkrahje financiare prej ambasadës së Mbretrisë Hollandeze. Zyra e parë…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

“Paraqit Korrupsion” në dispozicion si një Aplikim Android në gjuhën shqipe

22.10.2012 Projekti “Paraqit Korrupsion” i cili është zbatuar nga ana e Transparency International –Maqedoni dhe Qendër për Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Uashington, përveç  aplikimet androide egzistuese në gjuhën maqedonase dhe angleze  tanimë është mundësuar  aplikimin e tij celular Android në gjuhën shqipe. Aplikimi i mundëson shfrytezuesit të raportojnë rastet e korrupsionit, të  përzgjedhin kategoritë, lokacion ose…

Lexoni përmbajtjen