Lajme

TI-Maqedonia sot ka hapur zyrën e tretë në Shtip

05.11.2012 Sot në Shtip ka filluar me punën zyra e Transparency International-Maqedoni në të cilën do të funksionojë Qendra për këshillë dhe ndihmë juridike  (ALAC). Kjo zyrë dhe me zyrën në Tetovë  që ishte  e hapur më 15.10.2012 zbatohet nga ana e TI-Maqedoni dhe ka përkrahje financiare prej ambasadës së Mbretrisë Hollandeze. Zyra e parë…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

“Paraqit Korrupsion” në dispozicion si një Aplikim Android në gjuhën shqipe

22.10.2012 Projekti “Paraqit Korrupsion” i cili është zbatuar nga ana e Transparency International –Maqedoni dhe Qendër për Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Uashington, përveç  aplikimet androide egzistuese në gjuhën maqedonase dhe angleze  tanimë është mundësuar  aplikimin e tij celular Android në gjuhën shqipe. Aplikimi i mundëson shfrytezuesit të raportojnë rastet e korrupsionit, të  përzgjedhin kategoritë, lokacion ose…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

TI-Maqedonia më 15.10.2012 hapi një zyrë në Tetovë, Qendra për këshilla dhe ndihmë juridike

15.10.2012 Prej 15.10.2012 në Tetovë ka filluar me punën zyra e Transparency International-Maqedoni që do të drejtojë Qendrën për këshillim dhe ndihmë juridike. Në zyrën çdo të interesuarit mund të marrin këshilla juridike përmes  telefonatë ose e-mail në rastet që kanë të bëjnë me korrupsionin. Zyra ofron këshilla juridike dhe merret me ankesat në li…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

OSBE ndihmon luftën anti-korrupsion në sport dhe arsim

Shkup, 12 tetor – Mbështetja e përpjekjeve anti-korrupsion dhe kontributi për një luftë efikase kundër korrupsionit në arsim dhe sport, është qëllimi i debatit të përkrahur nga OSBE që filloi sot në Shkup. Gjatë këtij takimi, të organizuar nga Misioni i OSBE-së në Shkup në bashkëpunim me Transparency International-Maqedoni dhe Komisioni Shtetëror për Parandalimin e…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Transparency International pikëllon për vdekjen e papritur i themeluesit e saj Xheremi Poup

30.08.2012 Transparency International  është pikëlluar thellësisht nga kalimin e papritur të Xheremi Poup, anëtar themelues dhe mendimtar  kryesor  i cili në shumë mënyra e  simbolizonte entuziazmin e lëvizjes sonë në luftën kundër korrupsionit. “Vdekja e  Xheremi Poup është një moment i zymtë për të gjithë në Transparency International. Shumë vite Xheremi Poup ka luajtur një rol…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Gjykimi i menaxherëve të Maxhar Telekom-it shtyhet në kohë të pacaktuar

29.08.2012 Procesi gjyqësor në Nju Jork kundër tre drejtuesit  nga kompania telekomunikuese “Maxhar Telekom”(ish MATAV), janë të akuzuar  se kanë dhënë ryshfet politikanëve  në Maqedoni dhe Mali të Zi për të parandaluar konkurimi e këtyre tregëve, të hënën ishte shtyar për kohë të pacaktuar. Siq informojnë nga Gjykata e Qarkut Jugor në Nju Jork, seanca…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

TI: Politikanët askush s’mund t’i kontrollojë

25.06.2012 Me mospublikimin e Raportit të GREKO-s, organ ky i Komisionit Evropian për pengimin e korrupsionit Qeveria dëshmon se nuk ka vullnet politik për të kontrolluar se si financohen partitë, akuzoi Transparency International Maqedoni. Institucionet të cilat sipas funksionit të tyre duhet të kryejnë mbikëqyrje dhe kontroll, ndërsa sipas natyrës duhet të jenë të pavarura,…

Lexoni përmbajtjen