Mediat donatorë të partive, më e turbullta në vitin 2009

27.01.2010 Mediat si donatorët më të mëdhenj të partive politike në fushatat zgjedhore është ngjarja më e turbullt për vitin 2009, ndërsa më e pastër është vendimi i Gjykatës së Apelit që të pezullojë aktgjykimin me të cilin EVN-ja duhej t’i paguante ELEM-it 200 milionë euro. Kështu vendosën 17 kryeredaktorët e mediumeve elektronike dhe të…

Lexoni përmbajtjen

Incizime kompromituese për ndëshkim më të turbullta në dhjetor

14.01.2010 Emetimi i materialit vizuel në të cilin njeriu i parë i Inspektoratit shtetëror të tregut i premton pronarit të një diskoteke se do të gjejë mënyrë për t`i shkruar gjoba një klubi konkurrent, është ngjarja më e turbullt në dhjetor. Emetimi publik i incizimeve, që hapi dyshimin për punën e Inspektoratit shtetëror të tregut…

Lexoni përmbajtjen

Video-incizimet e Hagës më të turbullta në nëntor

11.12.2009 Emetimi televiziv i video materialit me rrëfimin e ish-ministrit të Punëve të Brendshme Lube Boshkoski para hetuesve të Hagës, në kundërshtim me rregullat e Gjykatës së Hagës, është ngjarja më e turbullt në nëntor. Emetimi publik i incizimeve, që u bë arsyje për përplasje politike, fitoi 11 vota “të turbullta” në anketën “Pastër –…

Lexoni përmbajtjen

Ftese per pjesemarrje ne zgjedhjen e kompanisë me menaxhim të mirë korrporativ per vitin 2009

25.11.2009 Organizata joqeveritare “Transparencë-Zero Korrupsion”, ne bashkepunim me Oden Ekonomike te Maqedonise dhe Oden Ekonomike te Maqedonise Veri-Perendimore në kuadër të aktiviteteve për implementimin e Deklaratës Zero tolerancë për korrupsionin ekipa e eksperteve i perbere nga perfaqesues te odave ekonomike,sektori publik ,profesor univerzitar dhe perfaqesues nga mediat dhe sektorit joqeveritar pergaditen nji list te kriteriumeve…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Maqedonia e ranguar në vendin e 71-të, sipas indeksit të perceptimit të korrupsionit

17.11.2009 “Transparensi interneshënël” këtë vit e rangoi Maqedoninë në vendin e 71-të, sipas indeksit të perceptimit të korrupsionit me 3,8 pika indeksi. Me rangimin e sivjemë Maqedonia shënon zhvendosje për 0,2 pika indeksi, respektivisht për një vend në krahasim me vitin e kaluar kur ishte në vendin e 72-të me 3,6 pika indeksi. Vendin e sivjemë të…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Milionat qeveritare për fushata më të turbulltat në tetor

11.11.2009 Fushatat, reklamat, kumtesat dhe thirrjet e Qeverisë së Maqedonisë, për të cilat në vitin 2008 janë shpenzuar thuajse 10 milionë euro, është ngjarja më e turbullt në tetor. Kjo është zgjedhja e kryeredaktorëve të mediumeve të shtypit dhe elektronike në anketën “Pastër-Turbullt” të Agjencisë së pavarur të lajmeve Makfaks dhe të organizatës joqeveritare “Transparencë-zero…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

120 milionë euro në xhepat e ministrave

21.10.2009 Mbi 120 milionë euro keqpërdorime në më shumë se 72 raste nga institucionet e shtetit. Kështu tregon Enti Shtetëror për Revizion, sipas të cilës, vetëm Qeveria e Maqedonisë ka harxhuar 18 milionë euro, pason Ministria e Jashtme me rreth 40 milionë, ajo e Transportit me 30 milionë dhe disa dikastere tjera qeveritare. Raportet e…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Për kafe e lëngje 200 mijë euro

12.10.2009 Maqedonisë për kafe dhe lëngje gjatë vitit 2008 ka harxhuar rreth 200 mijë euro. Ndërsa për blerje të hapësirës reklamuese në mediat e elektronike dhe të shkruara për emetimin e dy projekteve qeveritare nën moton “Rritja e respektit dhe tolerancës ndër njerëzore” dhe “Promovimi i rëndësisë familjare” apo i njohur edhe si rritja e…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Mediumet donatorë të partive, më e turbullt

12.10.2009 Mediumet si donatorë më të mëdhënj të partive politike në fushatat zgjedhore janë më të turbullta për muajin shtator, pas tyre janë shpenzimet e paqarta të ministrive. Kështu vendosën 18 redaktorë të mediumeve elektronike dhe të shtypura, që morën pjesë në anketën “Pastër-turbullt” të Agjencisë së lajmeve Makfaks dhe të organizatës joqeveritare “Transparencë zero…

Lexoni përmbajtjen