Lajme

“KALLËZUESIT“ E VENDIT DËSHMOJNË NË BRUKSEL

OLAF heton nëse funksionarë maqedonas kanë marrë mitë për „Aktor“? 06.06.2016 Derisa Prokuroria për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit dy vjet mendohet nëse duhet të nisë hetim për rastin me ndërtimin e autostradë Demir Kapi-Smokvicë, për shkak të dyshimit për korrupsion, që peshon disa milionë euro, institucioni evropian OLAF e morri punën në…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

PUNONJËSIT BANKARË HE BIZNESMENËT MASHTRUES ME KREDI

06.05.2016 Kiraca Trajkovska nga “Fershped” me ndihmën e nëpunësve bankarë në Komercijalna banka, ka marr pjesë në skemë financiare për miratim të kredive për biznesmenë, të cilët aspak nuk i kanë përdorur paratë, por në fund janë futur në borxhe prej më shumë qindra mijë euro pasi është dashur ti kthejnë. Në raste të ngjashme,…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

TI dhe TI-Maqedoni kërkojnë shtyrje të zgjedhjeve dhe dorëheqje të kryetarit të shtetit

Berlin/Shkup – 4 maj 2016 –Transparensi Interneshënëll , lëvizja globale kundër korrupsionit, dhe dega e saj në Maqedoni kërkojnë dorëheqjen e Kryetarit Gjorgje Ivanov dhe shtyrjen e zgjedhjeve të 5 qershorit derisa të pastrohet lista zgjedhore me qëllim që të kufizohet korrupsioni i përhapur që e paralizon vendin. Qytetarët e Maqedonisë kanë dalë në rrugë…

Lexoni përmbajtjen

Reagim publik

Reagim publik kundër aktit të përgjithshëm për ndërprerje të të gjithë procedimeve penale kundër personave për të cilët ka procedim ose ekzistojnë dyshime për kryerje të veprave penale lidhur me krizën politike   14.04.2016 Platforma e organizatave qytetare për luftë kundër korrupsionit drejton reagim publik kundër vendimit të Kryetarit të Republikës së Maqedonisë për sjelljen…

Lexoni përmbajtjen

Demant

13.04.2016 Shoqata Transparensi Interneshënëll Maqedoni demanton pretendimet e paraqitura në ueb portalin http://www.zhurnal.mk/, në artikullin e titulluar “Skandal: Ambasada e Mbretërisë së Holandës dhe Transparensi Interneshënëll diskriminojnë shqiptarët dhe mediat shqiptare në Maqedoni?!” publikuar më 12.04.2016 (autori i artikullit nuk është nënshkruar). Demantojmë se Shoqata Transparensi Interneshënëll Maqedoni diskriminon sipas çfarëdo baze në drejtimin ndaj…

Lexoni përmbajtjen