Lajme

Studentët te vetëdishëm për korrupcionin, por pasiv

25.09.2009 Në një studim të fundit të kryer nga USAID-i  Forumit Rinor per arsim,  katër studentë nga universitetet në Maqedoni dhanë pothuajse të njëjtën përgjigje –  ka korrupsion në universitete, dhe atë  në masë të madhe.  Gati gjysma e studentëve të anketuar pohojnë se ryshfeti  dhe nepotizmi janë mjet i  shpesh i korrupsionit, dhe pothuajse gjysma e tyre  janë gjetë në një…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Korrupsioni tabu temë për biznesmenët

24.09.2009 Korrupsioni në sektorin privat është hulutmuar shumë pak, meqë biznesmenët e Maqedonisë më shumë flasin për palën tjetër, sesa nëse në mënyrë të ndershme dhe korrekte e zhvillojnë biznesin e vet. Këtë sot e bëri të ditur kryetarja e organizatës joqeveritare “Transparencë – Zero korrupsion”, Sllagjana Taseva, duke prezantuar raportin më të ri global…

Lexoni përmbajtjen

Kriza imponon rebalancin

17.09.2009 Me propozim të Këshillit të Komunës së Tetovës dhe me miratim të Komisionit për Financa dhe Buxhet, këshilltarët kanë miratuar propozim-vendimin për ndryshimin dhe plotësimin e buxhetit komunal. Këshilltarët kanë vlerësuar se për shkak të krizës ekonomike është i patjetërsueshëm ndryshimi i buxhetit. Përfaqësues të ndërmarrjes publike komunale “Tetova”-Tetovë parashtruan para Këshillit komunal raportin…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Dyshohet për 200 mijë euro

10.09.2009 Ministri i Ekologjisë, Netxhati Jakupi, dyshohet nga policia financiare për keqpërdorimin e 200 mijë eurove. Paraburgimi i shefit të kabinetit të tij, i cili u kap me 1000 euro ryshfet, la hapësirë për t’u hetuar edhe puna e ministrit, nëpërmjet të cilit kalojnë të gjitha aktivitetet brenda ministrisë. Sipas zyrtarëve të policisë financiare, hetimet…

Lexoni përmbajtjen
Lajme

Emërime me shumë pikëpyetje

10.09.2009 Këshilli i Qytetit të Shkupit, në seancën e rregullt ka bërë emërimet në këshillat drejtuese dhe këshillat mbikëqyrës të ndërmarrjeve, të cilat janë nën përgjegjësinë e Qytetit të Shkupit. Në Komisionin shtatë anëtarësh për marrëdhënie në mes bashkësive etnike, nga radhët e shqiptarëve është emëruar Halili Dardhishta. Ndërsa në Trupin participues në sferën e…

Lexoni përmbajtjen

Rrogat dhe pensionet e dyfishta më të turbullta në qershor

12.07.2009 Mungesa e epilogut të rastit me ministrin e Drejtësisë, i cili është përmendur se disa muaj me radhë ka marrë në mënyrë të paligjshme edhe rrogë, edhe pension, është ngjarja më e turbullt për muajin qershor me 17 vota. Më e pastër me nëntë vota është rritja e numrit të lëndëve të zgjidhura gjyqësore…

Lexoni përmbajtjen